نارسایی قلبی چیست و چه علائمی دارد؟

نارسایی قلبی چیست و چه علائمی دارد؟

نارسایی قلب چیست ؟

نارسایی قلب یکی از مشکلات قلب است که فرد مبتلا به آن به شدت ناتوان و درد آن برای شخص مبتلا غیر قابل تحمل است. در این بیماری قادر به پمپاژ موثر خون نیست و در این صورت خون برمی‌گردد و در رگ‌ها و در ریه‌ها جمع می‌شود. در نارسایی قلبی، عضله قلب نمی‌تواند خون را به درستی پمپاژ کند و در این شرایط شخص احساس تنگی نفس می‌کند و آسیب به کل سیستم‌های بدن وارد می‌شود. در نارسایی قلبی،قلب ضعیف کار می‌کند  پمپاژ خون را به سایر اعضای بدن به سختی می‌رساند و ضربان قلب نرمال دچار اختلال می‌شود، حتی در بعضی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی سفت شدن عضله قلب و کاهش جریان خون ایجاد می شود‌. نارسایی قلب در اثر اختلال عملکرد ماهیچه قلب ایجاد می‌شود که تقریباً معضل کنونی جوامع بشری است. نارسایی قلب یک بیماری حاد قلبی است که باعث آسیب یا ضعف ماهیچه قلب می‌شود. نارسایی قلبی را می‌توان از طریق سبک زندگی سالم، پیشگیری عوامل خطرناک، ورزش منظم ، رژیم غذایی سالم ، پرهیز از کشیدن سیگار و مصرف بیش از حد الکل پیشگیری کرد.

                                                              

علائم نارسایی قلبی: 

نارسایی قلبی یکی از علائم مشکلات قلب است. از جمله علائم نشان دهنده نارسایی قلبی می‌توان به تنگی نفس در حال فعالیت یا حتی دراز کشیدن، ورم پا و تورم در مچ پا، خستگی و ضعف، ضربان قلب سریع یا نامنظم، کاهش توانایی در ورزش، سرفه مداوم یا خس خس سینه همراه با مخاط خونی سفید یا صورتی،تورم در ناحیه شکم، افزایش وزن سریع به دلیل تجمع مایعات، درد قفسه سینه که ممکن است با نشانه‌های حمله قلبی همراه باشد، بیرون زدن وریدهای گردن، مشکل در تمرکز یا کاهش هوشیاری و حالت تهوع و بی‌اشتهایی اشاره کرد.

                                  
نارسایی قلبی ممکن است در کودکان نوجوانان و حتی ورزشکاران حرفه‌ای ایجاد شود، که در هر یک علائمی متفاوت دیده می‌شود. از علائم نشان دهنده بیماری نارسایی قلبی در کودکان می‌توان به وزن نگرفتن کودکان  ریزه میزه‌تر بودن نسبت به هم سن و سالان خود، نفس تنگی و به سختی نفس کشیدن، و نیاز به استراحت بیشتر داشتن حتی در هنگام غذا خوردن اشاره کرد. نارسایی قلبی در نوجوانان به شکل چاقی مفرط خود را نشان می‌دهد. و در افراد ورزشکاری که دچار نارسایی قلبی می‌شوند تهوع و استفراغ، عرق کردن زیاد، بالا رفتن فشار خون، و بالا رفتن ضربان قلب از نشانه‌های آن است.

                                      

 

علت نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلبی ممکن است به دنبال درمان مشکلات قلبی نیز ایجاد شود مثلاً بعد از یک حمله قلبی، یک اقدام مداخله تهاجمی یا یک جراحی قلبی ممکن است سبب بروز نارسایی قلبی شود. علت نارضایی قلبی را فقط پزشک متخصص تشخیص می‌دهد و بعضی مواقع می‌توان با درمان‌های معمول نارسایی قلبی را درمان یا کنترل کرد. اکثر مواقع نارسایی قلبی به دلیل یک بیماری دیگری ایجاد می‌شود و از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به نارسایی قلبی گرفتگی رگ قلب است که این بیماری باعث می‌شود شریان‌ها تنگ شوند و خون و اکسیژن به اندازه نیاز به قلب نرسد و در نتیجه نارسایی قلبی ایجاد کند. از جمله بیماری‌هایی که سبب نارسایی قلبی می‌شوند عبارتند از: 

_نقص قلبی مادرزادی 
_حمله قلبی 
_بیماری دریچه قلب 
_بیماری عروق کرونر 
_اختلالی که علت ضخیم شدن دیواره قلب است (کاردیومیوپاتی) 
_فشار خون بالا 
_آریتمی قلبی 
_دیابت 
_تیروئید پرکار یا کم کار 


در بعضی از مواقع افرادی دچار نارسایی قلبی ناگهانی می‌شوند و دلیل آن می‌تواند عکس‌العمل‌های آلژیک،بیماری که کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد،لخته شدن خون در ریه‌ها،عفونت‌های شدید،ویروس‌هایی که به عضله قلب حمله می‌کنند و حتی استفاده از برخی داروها باشد.

                                                

عواملی که ابتلا به نارسایی قلبی در آن خطر ایجاد می‌کند: 

نارسایی قلبی یک بیماری خطرناک است که اگر  تنهایی دچار آن شوید قابل کنترل و درمان است اما اگر در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و ابتلا به کم خونی، پرکاری تیروئید،همکاری تیروئید، آمفیزم،حمله قلبی،نارسایی دریچه قلب،فشار خون بالا و دیابت ، دچار نارسایی قلبی شدید بهتر است به شدت تحت کنترل و درمان پزشک باشید و برای سلامت خود بکوشید زیرا نارسایی قلبی همراه با بیماری‌های بالا ممکن است خطراتی بزرگتر ایجاد کرده و و برای فرد مبتلا خطر مرگ ایجاد کند. 
همچنین در دوران زایمان ممکن است نارسایی قلبی ایجاد شود و مشکلی به نام کاردیومیوپاتی پس از زایمان وجود دارد که ممکن است بعد از ماه‌های آخر بارداری ایجاد شود. این نارسایی قلبی یک نارسایی احتقانی قلب است که باعث می‌شود قلب بزرگتر و ضعیف‌تر شود. علت این بیماری به صورت تخصصی مشخص نشده است اما چیزی که مشخص است التهاب قلب فرد بیمار است که می‌توان به دلیل بیماری ویروسی یا پاسخ اشتباه سیستم ایمنی ایجاد شود.

در رابطه با نارسایی قلبی بیشتر بدانید:

نارسایی قلبی انواع مختلفی دارد از جمله نارسایی قلبی سمت چپ (بطن چپ)، نارسایی قلبی سمت راست (بطن راست)، نارسایی سیستولیک قلب یا نارسایی قلبی با کسر جهشی کاهش یافته و نارسایی بدون تغییر کسر جهشی. هر یک از گزینه‌های گفته شده در بالا می‌تواند خطرناک باشد و رسیدگی به آن جز ملزمات است. همانطور که می‌دانید نارسایی قلبی،زمان رخ می‌دهد که قلب توانایی خونرسانی به اعضای بدن را ندارد. توجه داشته باشید در نارسایی قلبی، قلب به طور کامل پمپاژ را قطع نمی‌کند فقط به مقدار کافی نمی‌تواند خون را به همه اعضای بدن برساند و مثل یک قلب سالم عمل نمی‌کند. بعضی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر می‌تواند در به وجود آمدن نارسایی قلبی موثر باشد ، مثلا برگشت خون و عدم خونرسانی کافی می‌تواند سبب تجمع مایعات در ریه شود و تنگی نفس ایجاد کند. اگر این مشکلات زمینه‌ای برطرف نشود می‌تواند قلب را ضعیف کرده و به مرور از کار بیندازد. ورزش، کنترل فشار خون و پیشگیری و درمان دیابت می‌تواند به جلوگیری از نارسایی قلبی کمک کند. نارسایی قلبی می‌تواند تهدید کننده جان انسان باشد زیرا قلب به خوبی و منظم کار نمی‌کند و اگر کنترل و درمان نشود می‌تواند فرد مبتلا را در معرض خطر مرگ قرار دهد. بیماری نارسایی قلبی می‌تواند توسط متخصصان کنترل و بهبود یابد و در نهایت اگر یک فرد با رعایت دستورات پزشک رو به بهبودی نرفت ممکن است پیوند قلب را برایشان تجویز کنند. توصیه می‌شود که اگر سیگاری هستید سیگارتان را ترک کنید، از مواد غذایی سالم و کم چرب استفاده کنید ،زیاد نمک مصرف نکنید،خوب بخوابید، همیشه ورزش کنید و اگر چاق هستید اضافه وزن خود را کم کنید، از استرس و اضطراب دوری کنید، فشار خونتان را همیشه کنترل کنید و از مصرف الکل بپرهیزید تا قلبی سالم داشته باشید.

 

     داروخانه آنلاین تی دارو رشت 

اینستاگرام تی دارو tdaroo.pharmacy

شماره تماس تی دارو 01332135001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.