چگونه افسردگی خود را درمان کنیم

چگونه افسردگی خود را درمان کنیم

افسردگی چیست؟

همه انسان‌ها در طول زندگی، در سنین متفاوت،بارها و بارها با احساسی هم چون غم، اندوه، ناراحتی و بی‌انگیزگی رو به رو شده‌اند، که این موضوع یک امری طبیعی است، اما اگر این احساس بیش از دو هفته به صورت مداوم ادامه پیدا کند احتمال اینکه فرد دچار افسردگی شده باشد، زیاد است. افسردگی یک بیماری جسمی نیست، بلکه یک اختلال خلقی است که فرد مبتلا به افسردگی به شدت بی‌حوصله، بی‌میل به انجام هر کاری، گریز از فعالیت و به دور از شلوغی و اجتماع است. افسردگی می‌تواند بر روی احساسات، افکار، رفتار و خوشی فرد به شدت تاثیرگذار باشد. 
فرد مبتلا به افسردگی دائماً احساس اضطراب، ناراحتی، پوچی، درماندگی، بی‌ارزشی، ناامیدی، شرمساری و بی‌قراری دارد.
افسردگی فقط یک نوع واکنش به مشکلات زندگی نیست، بلکه سبب تغییر عملکرد روزانه و در کل روش زندگی است. وجود این احساسات در فرد مبتلا به افسردگی اگر درمان نشود، در دراز مدت می‌تواند خطرات جدی و جبران ناپذیری به وجود آورد. افسردگی در تمام مراحل زندگی از جمله غذا خوردن، خوابیدن، سلامت جسم، رفتار در اجتماع، توانایی در کار کردن و در کل لذت بردن از زندگی تاثیرگذار است و باید به سرعت علت افسردگی پیدا و به درمان آن  پرداخته شود.

                           
علائم و نشانه‌های افسردگی؟

افسردگی در هر شخص متفاوت است. زیرا افسردگی در همه سنین از جمله کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و حتی سالمندان رخ می‌دهد. مثلاً افسردگی در آقایان اغلب به صورت پرخاشگری زیاد و حالت حق به جانب و پر سر و صدا شکل می‌گیرد، در صورتی که زنان افسرده به شدت گوشه‌گیر، کم حرف، غمگین و بدون اعتماد به نفس می‌شوند. 

چند علائم شایع افسردگی عبارت است از:

- احساس ناتوانی و ناامیدی شدید 
- از دست دادن علاقه به فعالیت‌های روزانه 
- تغییر وضعیت خواب
- تغییر اشتها و وزن 
- عصبانیت و تحریک پذیری بالا 
- نداشتن انرژی و احساس خستگی و کُندی
- احساس گناهکار بودن و ملامت شخصی
- اختلال شدید تمرکز 
- ایجاد دردهای بی دلیل در بدن 

                                  

انواع افسردگی: 

افسردگی می‌تواند به صورت‌های مختلفی بروز کند. انواع مختلف افسردگی را بر حسب شدت آن می‌سنجند. برای درمان افسردگی بهتر است اول بدانیم که دلایل افسردگی چیست و شدت آن چقدر است.

افسردگی خفیف و متوسط:

افسردگی خفیف و متوسط از شایع‌ترین نوع افسردگی محسوب می‌شود، در این نوع افسردگی بدون اینکه خود فرد احساس افسردگی کند، علائم آن در زندگی روزمره مشخص خواهد شد، تغییر خلق و خو و کم شدن اعتماد به نفس از اولین علائم افسردگی خفیف و متوسط است.

افسردگی شدید: 

افسردگی شدید نسبت به افسردگی خفیف شیوع کمتری دارد و علائم شدید آن کاملاً گویا و مشخص است. افسردگی شدید می‌تواند به صورت مکرر ادامه پیدا کند و باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری در فرد شود. از جمله علائم افسردگی شدید می‌تواند به احساس به درد نخور بودن، بی‌انگیزه گی شدید و پوچی و ناامیدی بی‌دلیل اشاره کرد. 

                                  

افسردگی غیر عادی یا آتیپیک:

افسردگی غیرعادی یا آتیپیک نیز، هم رده افسردگی شدید است، زیرا فرد مبتلا به این نوع افسردگی کاملاً غیر قابل پیش بینی است و در مواقع معمول عکس‌العمل‌های غیر معمول نشان می‌دهد، از نشانه‌های این نوع افسردگی می‌توان به افزایش وزن، افزایش اشتها، خواب بیش از حد و حساسیت به پاسخ‌های منفی اشاره کرد.

اختلالات عاطفی فصلی: 

گاهاً بعضی از افراد در فصول مختلف سال دچار حالات روحی مختلف می‌شوند. مثلاً در فصل زمستان و کاهش ساعات روز می‌تواند باعث ایجاد اختلال افسردگی شود. اگر در فصل بهار به شدت شاد و پر انرژی و سرحال هستید، اما در فصل پاییز یا زمستان احساس ناامیدی می‌کنید و اکثر مواقع بی‌حال و بی‌انرژی هستید، دچار اختلالات عاطفی فصلی شده‌اید. این نوع افسردگی که SAD نامیده می‌شود، بیشتر در زنان و جوانان دیده می‌شود و به صورت کوتاه مدت است.

علائم ایجاد افسردگی در افراد: 

همیشه همه انواع افسردگی به دلیل ناراحتی، مشکلات یا تغییر فصول نیست. در برخی موارد مصرف بعضی از داروها مثل داروهای ضد اعتیاد و داروهای خاص فشار خون می‌توانند باعث ایجاد افسردگی شود. از طرفی گاهاً بعضی از عوامل بیولوژیکی مانند تغییرات هورمونی، سرکوب سیستم ایمنی بدن، فعالیت‌های غیر طبیعی و التهاب می‌تواند باعث ایجاد افسردگی در فرد شود. همچنین کمبودهای تغذیه‌ای، کوچک شدن سلول‌های مغزی و مصرف مواد مخدر از عوامل ایجاد افسردگی در افراد می‌باشد. 

دلایل مختلف بروز افسردگی در افراد: 

- تنهایی و انزوا 
- مشکلات زناشویی 
- تجربه‌های استرس‌زا در زندگی 
- بیماری‌های مزمن یا درد شدید 
- سابقه افسردگی خانوادگی 
- سو استفاده در سنین کودکی یا تروما 
- مصرف الکل یا مواد مخدر 

                                           
چگونه افسردگی خود را درمان کنیم:

افراد مبتلا به افسردگی، به شدت احساس بد و ناخوشایندی دارند، به همین خاطر به سختی می‌توان یک فرد افسرده را درمان کرد، زیرا افسردگی در ذهن شخص رخ می‌دهد و برای درمان باید خود شخص مبتلا از تونل تنهایی خود خارج و درمان افسردگی را بپذیرد. 
بهتر است در مرحله اول، فرد مبتلا به افسردگی را برای درمان به پزشک نشان داده تا نوع افسردگی را به خوبی تشخیص دهد، زیرا گاهاً نیاز است درمان افسردگی را با دارو شروع کرد. پس بهتر است برای درمان افسردگی و مقابله با آن با نزدیکان و اطرافیان خود در ارتباط باشید و بیشتر در اجتماع حضور داشته باشید. ورزش کنید تا هم از نظر سلامت جسم و سلامت روح بهبود پیدا کرده و انرژی و فعالیت شما بالا برود. یک رژیم غذایی سالم را برای خود در نظر بگیرید و آن را دنبال کنید، از مکمل‌های تقویتی و انرژی بخش گیاهی مصرف کنید و امید را به زندگی تان برگردانید. توجه به این گزینه‌های معمول می‌تواند توجه به خودتان را افزایش داده و امید به زندگی و سلامت جسم و روح شما را افزایش دهد. یکی دیگر از راه‌های درمان افسردگی، پیدا کردن علایق شخصی‌تان است.  کنجکاو باشید و بیندیشید که چه چیزی یا چه کاری را دوست دارید و آن را دنبال کنید.

 

بیماری‌های زمینه‌ای که سبب بروز افسردگی در افراد می‌شود: 

همانطور که می‌دانید افسردگی به دلایل مختلفی در افراد بروز می‌کند. جسم و ذهن با هم در ارتباطند و وقتی برای جسم یک مشکلی پیش می‌آید قطعاً ذهن متوجه تغییرات می‌شود. جالب است که بدانید درافراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، اختلال خواب یا بیماری‌ تیروئید احتمال ابتلا به افسردگی افزایش پیدا می‌کند. مثلاً افرادی که دچار دیابت هستند یا با سرطان دست و پنجه نرم می‌کنند نسبت به افراد معمول احتمال ابتلا به افسردگی آنها بیشتر است. حتی ممکن است استرس ناشی از یک بیماری خود سبب افسردگی شود. یکی دیگر از دلایل ایجاد افسردگی هورمون‌های جنسی است،برای مثال هورمون‌های جنسی زنانه تاثیر بیشتری بر افسردگی دارند نسبت به هورمون‌های جنسی مردانه. این موضوع انقدر اهمیت دارد که از نظر علمی ثابت شده است که زنان تقریباً دو برابر مردان دچار افسردگی می‌شوند و اوج افسردگی بانوان هنگام بارداری است که هورمون‌ها کاملاً در حال تغییر و تحول هستند.
گاهاً در خانواده‌ها یک شخص دچار افسردگی می‌شود و آن شخص می‌تواند دلیل افسردگی دیگر اعضای خانواده نیز شود. وجود یک فرد افسرده در خانواده می‌تواند یکی از دلایل ایجاد افسردگی در افراد باشد. جالب است که بدانید حتی سبک زندگی می‌تواند بر روی افسردگی تاثیر گذارد. مثلاً افرادی که کمتر در معرض نور خورشید هستند بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی می‌باشند، زیرا با کاهش سطح سروتونین در مغز خلق و خو تغییر کرده و باعث ایجاد افسردگی می‌شود. مثلاً در کشورهایی که آب و هوای سردتری دارند و روزهای کوتاه‌  و تاریکی بیشتری را میبینند ،نسبت به افرادی که در آب و هوای گرمتری زندگی می‌کنند بیشتر دچار افسردگی می‌شوند. احساس ناراحتی شدید، خستگی مضاعف و نداشتن انرژی لازم برای انجام کارها، نوسان خواب، تغییر در اشتها، بی‌حوصلگی و احساس بی‌ارزشی و پایین بودن عزت نفس، عصبانیت و خشم بی‌دلیل، تفکر به مرگ  وسواس از جمله علائم و نشانه‌های افسردگی است که اگر با هر یک از آنها مواجه شدید بهتر از فوراً به پزشک مراجعه کرده و به درمان بپردازید. افسردگی می‌تواند لذت زندگی خوب را از شما بگیرد. برای پیشگیری از افسردگی بهتر است افراد افسرده را از خود دور کرده و به جاهایی که برایتان شادی آور است بروید،بیشتر در جمع خانواده و اجتماع باشید، در صحبت‌های دسته جمعی شرکت کنید و خود را از تنهایی و خلوت خود بیرون بکشید.


 

 

       داروخانه آنلاین تی دارو رشت 

اینستاگرام تی دارو tdaroo.pharmacy

شماره تماس تی دارو 01332135001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.