كم خونی بانوان و دلایل آن

كم خونی بانوان و دلایل آن

 

چرا اکثر بانوان دچار کم خونی شدید می‌شوند؟

کم خون یک بیماری است که در همه افراد ایجاد می‌شود و دلایل مختلفی می‌تواند داشته دلایل ایجاد کم خونی در هر فرد بستگی به سن نوع زندگی و بیماری‌های زمینه‌ای او دارد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که کم خونی چیست؟ هنگامی که گلبول‌های قرمز و هموگلوبین در خون کاهش پیدا می‌کند می‌گویند فرد دچار کم خونی یا Anemia شده است. کم خونی اکثراً در بانوان شایع است، که در ادامه به دلایل ایجاد کم خونی در بانوان می‌پردازیم. کم خونی به شدت خطرناک است و باید به کنترل و درمان آن سریعاً رسیدگی شود به همین خاطر باید بدانیم چرا اکثر بانوان دچار کم خونی می‌شوند و کم خونی در این افراد چه مشکلاتی می‌تواند ایجاد کند. 


دلایل ایجاد کم خونی در بانوان: 

کم خونی می‌تواند به دلایل مختلفی در افراد ایجاد شود که عبارتند از: 

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B(افرادی که دچار کم خونی ناشی از کمبود ویتامین‌ها هستند، موجب تاثیرات منفی بر روی تولید گلبول قرمز سالم می‌شوند. کمبود ویتامین بی می‌تواند باعث کم خونی پرنیشیوز ر بدن شود که به شدت خطرناک است و از عوارض آن می‌توان به بزرگ شدن کبد، مشکلات دستگاه گوارش، مانند نفخ یبوست، مشکلات سیستم عصبی مانند ضعف عضلات و اختلال تعادل و حافظه اشاره کرد. بانوانی که دچار کم خونی ناشی از کمبود ویتامین b هستند، باید از مکمل‌هایی که حاوی اسید فولیک هستند مصرف کنند.)

                                           

 کم خونی ناشی از فقر آهن (از شایع‌ترین علت کم خونی در زنان، کمبود آهن است که موجب کمبود گولبول‌های قرمز می‌شود. هموگلوبین یک ماده مهم در انتقال اکسیژن به کل بدن است که برای تولید آن به آهن نیاز است. خونریزی شدید پریود یا همان دوره‌های قاعدگی طولانی می‌تواند موجب کمبود آهن یا کم خونی ناشی از فقر آهن در بانوان شود. علائمی مانند سرد شدن دست و پا، شکننده بودن ناخن‌ها، ضعف و خستگی از علائم کم خونی ناشی از فقر آهن در بانوان است. )

 کم خونی آپلاستیک(اینو کم خونی مانی که سلول‌های بنیادی در مغز استخوان به اندازه کافی گلبول قرمز تولید نکند ایجاد می‌شود. کم خونی آپلاستیک یک نوع کم خونی خطرناک است که علائمی مانند تب و لرز، حالت تهوع، خونریزی بینی،خونریزی غیر طبیعی در دوران قاعدگی و عفونت دارد.)

 کم خونی همولیتیک (کم خونی همولیتیک زمانی اتفاق می‌افتد که گلبول‌های قرمز با سرعت بیشتری از بین می‌روند و نابود می‌شوند. اینو کم خونی نادر است و به دلایل شرایط ارثی خونی رخ می‌دهد. از علائم گزارش شده در کم خونی همولیتیک به شکم درد اشاره شده است.)

 بارداری (بارداری می‌تواند سبب ایجاد کم خونی شدید در بانوان شود زیرا در دوران بارداری جنین از بدن مادر تغذیه می‌کند و در واقع مادر به ویتامین‌ها و آهن بیشتری در دوران بارداری نیاز دارد یه چیزی در حدود ۵۰ درصد بیشتر از حد معمول به همین دلیل پزشکان به بانوان باردار مصرف مکمل‌های آهن را در هنگام دوره بارداری توصیه می‌کنند.)

                                

 آندومتریوز (آندومتریوز منجر به خونریزی شدید در دوران قاعدگی در بانوان می‌شود که در نتیجه می‌تواند کم خونی ایجاد کند. فیبروم رحیمی نیز ممکن است این علائم و نشانه‌ها را داشته باشد.)

کم خونی چه علائمی دارد؟

کم خونی تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و بر روی هر فرد اثرات متفاوتی داشته باشد اما توجه داشته باشید اگر کم خونی شدت یافته و کنترل و درمان نشود می‌تواند بیماری‌ها و مشکلاتی را به وجود آورد که خطرناک است. برای درمان کم خونی ابتدا باید علت به وجود آمدن کم خونی را پیدا کرده و بشناسید. در ادامه مهم است که بدانید شدت کم خونی شما چقدر است. افرادی که دچار کم خونی شدید می‌شوند علائمی مانند سرد شدن دست و پاها،درد قفسه سینه و تپش قلب شدید،احساس خستگی و بی‌حالی دائم، سوزن سوزن شدن دست و پاها، افسردگی، شکننده شدن ناخن‌ها، رنگ پریدگی در ناحیه صورت و پوست ،سندروم پیکا (یک سندروم است که فرد میل شدید به مواد غیرمعمول و غیر خوراکی مانند خاک،سفال،گچ، جوش شیرین و یخ دارد) سندروم پیکا به این معنی است که بدن می‌خواهد به هر روشی کمبود آهن خود را جبران کند،را دارند.

                                     

کم خونی و  راه‌های درمان آن: 

کم خونی را با توجه به شدت و دارای بیماری می‌توان درمان کرد. چند روش درمان کم خونی:
-استفاده از قرص‌های آهن و مصرف مکمل های ویتامین  از راحت‌ترین و متداول‌ترین راه‌های درمان کم خونی در بانوان است.(مصرف قرص آهن با معده خالی و ویتامین سی به جذب بهتر آهن کمک می‌کند)
- رژیم غذایی سرشار از آهن یکی دیگر از راه‌های کنترل و درمان کم خونی است. مواد غذایی مانند اسفناج، گوشت قرمز، میوه‌های قرمز رنگ، عدسی، حبوبات و ماهی حاوی آهن هستند و به درمان کمک می‌کنند.

 

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.