انواع سر دردها و علائم و نشانه های آن

انواع سر دردها و علائم و نشانه های آن

چند نوع سردرد داریم؟

حتماً همه ما ک بار هم که شده به سردرد مبتلا شده‌ایم، می‌دانیم که سردرد چه احساسی دارد و چگونه است. در واقع سردرد برایمان یک نامه آشناست که بارها و بارها شنیده‌ایم و حتی احساس کرده‌ایم که دچار آن هستیم. سردردها می‌توانند دو دسته باشند. دسته اول سردرد اصلی و اولیه و دسته دوم دسته ثانویه سردردها نامیده می‌شود.

سردردهای اولیه:

 سردردهای اولیه از انواع دردهایی هستند که از بیماری دیگری نشئت نمی‌گیرند. سردرد تنشی از جمله سردردهای اولیه محسوب می‌شود که سه چهارم افرادی که سردرد دارند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سردرد تنشی بر اثر انقباض عضلات گردن، صورت و فک رخ می‌دهد که می‌گویند ارتباط نزدیکی با استرس دارد. فردی که دچار سردرد تنشی شود ممکن است علائمی مانند آنکه یک باند محکم دور سرش پیچیده شده باشد یا مثلاً درد مداوم و خفیف در دو طرف سر،یک احساسی مانند سفت شدن عضلات خصوصاً در ناحیه پیشانی، فک و گردن یا شانه. افرادی که دچار سردرد تنشی که در دسته سردردهای اولیه می‌باشد، عکس العمل خاصی نشان نمی‌دهند و آن را نادیده می‌گیرند زیرا درد آن خفیف تا متوسط است. با توجه به اینکه سردرد تنشی سبب ناتوانی نمی‌شود و با فعالیت فیزیکی روزانه شدت پیدا نمی‌کند،اگر درمان نشود ممکن است به یک اختلال مزمن یا طولانی مدت تبدیل شود که عوارضی همچون اختلال خواب، اختلال در عضلات و مفاصل فک، اضطراب و افسردگی ایجاد می‌کند. در صورتی که افراد مبتلا به سردردهای تنشی علائم زیر را داشتن باید به سرعت به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع کنند. دردی که از پشت سر و بخش فوقانی گردن شروع شده و ممکن است دور تا دور سر را در برگیرد. در این نوع سردرد بیشترین فشار در ناحیه شقیقه‌ها یا ابروها احساس می‌شود. شدت درد متغیر است اما به طوری نیست که فرد مبتلا ناتوان شود زیرا گاه گاه اتفاق می‌افتد  اختلالی در عملکرد اکثر افراد ایجاد نمی‌کند.

                                        

سردرد ثانویه:

شاید برایتان سوال پیش بیاید که سردردهای ثانویه چگونه تشخیص داده می‌شوند؟باید بگویم که سردردهای ثانویه باید از نظر پزشک تشخیص داده شود و پس از انجام معاینات فیزیکی و بررسی آزمایشگاهی و رادیولوژی می‌توان به نتیجه رسید. سردردهای ثانویه را با توضیح کامل و شرح سردردهای اولیه از بیمار اخذ کرده و سپس در کنار برسی‌های پزشکی به  درمان می‌پردازند. توجه داشته باشید با این حال گاهی مواقع بیماری با علائم شدید و کاهش سطح هوشیاری یا ناپایداری علائم حیاتی ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای که دارد، به پزشک مراجعه کرده و باید بیماری‌اش تشخیص داده شود. با توجه به یک سری علائم در بیمار می‌توان به تشخیص‌های اولیه رسید به عنوان مثال بیماری که با سردرد، تب، سفتی گردن و گیجی مراجعه می‌کند ممکن است به بیماری منژیت مبتلا شده باشد. برای شناسایی سردردهای ثانویه باید ابتدا معینات و آزمایش‌های مربوط و شرح حال بیمار و معاینات فیزیکی را دنبال کرد زیرا می‌تواند سرنخی برای شناسایی علت سردرد ثانویه باشد. قابل توجه است که رسیدگی و درمان هرگونه سردردی الزامی است. 

                                       

علت سردردها چیست؟

سردردها چه در نوع اولیه و چه در نوع ثانویه می‌توانند دلایل متفاوتی داشته باشند که در اینجا به چند علت رایج آن می‌پردازیم.

_ بیماری‌هایی مانند عفونت گلو، سرماخوردگی یا تب، عفونت گوش، می‌توانند عامل به وجود آمدن سردرد شوند و گاهاً می‌بینیم که با هم اتفاق می‌افتند.
_ هرگونه فشار روحی اعم از افسردگی، مصرف الکل یا عدم مصرف الکل در افراد الکلی، تغییر در الگوی خواب، حذف وعده‌های غذایی و استرس می‌تواند باعث به وجود آمدن سردرد شود، که می‌توان آن را از وضعیت نامناسب بدن فرد مبتلا تشخیص داد. 
_ گاهاً قرار گرفتن در معرض دود تنباکو بوی تند یا حتی بوی مواد شیمیایی خانگی یا عطرها، آلرژن‌ها و برخی مواد غذایی می‌توانند جز محرک‌های محیطی محسوب شوند که باعث ردرد می‌شوند، که گاهاً تغییر آب و هوا  سر و صدا و آلودگی نیز می‌تواند سبب به وجود آمدن محرک‌های محیطی شود. 
_ ژنتیک نیز میتواند جز علل دیگر به وجود آمدن سردرد می‌شود. سردردهای میگرنی اصولاً سردردهایی هستند که به صورت ارثی ر افراد به وجود می‌آیند. اینو سردرد می‌تواند ۹۰ درصد از کودکان و نوجوانانی که مبتلا به میگرن هستند را شامل شود که بیماری خانوادگی دارند. تشخیص داده شده است که اگر پدر و مادری هر دو میگرن داشته باشند احتمال ابتلا به میگرن در نوزاد نیز بالا است. 
_ بارداری نیز یکی دیگر از علل سردردها می‌باشد. به دلیل تغییرات در سطح استروژن بعد از زایمان طبیعی و سزارین ممکن است سردرد ایجاد شود. بعد از بارداری به طور قابل توجهی سطح استروژن هش پیدا می‌کند و این یکی از دلایل به وجود آمدن افسردگی پس از زایمان می‌شود. 
                                               

انواع سردردهای شناخته شده و علایمشان:

۱_ سردرد تنشی که درد مداوم و خفیف در دو طرف سر، سفت شدن عضلات ناحیه پیشانی، فک، گردن یا بعضاً شانه‌ها احساس می‌شود.
۲_سردرد میگرنی که احساس سبکی سر دارید و تغییراتی در بیناییتان ایجاد می‌شود مانند هاله یا یک پرده سفید. همچنین حساسیت به نور و صدا پیدا می‌کنید همراه با حالت تهوع و استفراغ. 
۳_سردرد خوشه‌ای که با قرمز شدن یا آبریزش چشم همراه است و افتادگی یا ورم پلک می‌آورد و بینی شما مسدود می‌شود و همچنین آبریزش بینی خواهید داشت. عرق کردن پیشانی و سوزش چشم از دیگر علائم سردرد خوشه‌ای است. 
۴_سردرد سینوسی زمانی که به سمت جلو خم می‌شوید دردتان شدت پیدا می‌کند یا حتی زمانی که دراز می‌کشید. احساس خستگی مفرط و درد در دندان‌های بالا همراه با آبریزش بینی،تب و ورم صورت.
۵_سردردی که بر اثر ضربه به سر به وجود می‌آید درد مداوم و خفیفی دارد که گاهی شدت پیدا می‌کند. علائمی مانند سرگیجه، سبکی سر، مشکل در تمرکز و مشکل در حافظه از جمله علائم سردردی است که به واسطه ضربه به سر ایجاد شده است.
۶_مورد آخر می‌توان به مصرف بیش از حد دارو اشاره کرد که می‌تواند سردرد ایجاد کند و علائمی مانند حالت تهوع،اضطراب،تحریک،ضعف و سستی،بی‌قراری و مشکل در تمرکز و حافظه دارد.

                                        


سردرد چه درمانی می‌تواند داشته باشد؟

سردردها می‌توانند درمان‌های متفاوت داشته باشند. طبق مطالعات صورت گرفته، کم آبی یکی از رایج‌ترین علل سردردهای تنشی و میگرنی است. مصرف به اندازه آب می‌تواند در عرض ۳۰ دقیقه الی ۳ ساعت علائم سردرد را تسکین دهد. کمپرس سرد می‌تواند به کاهش علائم سردرد کمک کند زیرا التهاب را کاهش می‌دهد و رگ‌های خونی را منقبض می‌کند ه همه این موارد به کاهش سردرد کمک می‌کند. یکی از مواد معدنی تاثیرگذار بر سردرد منیزیم است. همانطور که می‌دانید منیزیم نقش مهمی در عملکردهای سیستم ایمنی بدنمان دارد و کمبود آن می‌تواند سبب سردرد شود. مكمل های منیزیم در داروخانه های معتبر سطح شهر قابل تهیه می باشد.

سردرد چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟

سردردها در بیشتر مواقع عوارض جدی و خاصی از خود نشان نمی‌دهد اما در صورت شدت گرفتن سردرد و بروز دلایل اصلی، سردرد می‌توان عوارض خطرناکی ایجاد کند. دیجی یا نه مفهوم بودن گفتار، تب، تشنج یا از دست دادن هوشیاری، سفتی گردن یا درد در گوش یا چشم، ضعف یا بی‌حسی ز جمله عوارض سردرد نیز می‌توانند باشد. توجه داشته باشید که همه سردردها خطرآفرین نیستند و در بیشتر اوقات با استراحت و مصرف مسکن‌ها می‌توان سردردها را درمان کرد اما اگر به طور مداوم سردرد داشتید باید حتماً به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان باشید.
 

 

 

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.