ویتامین ب در چه خوراکی هایی وجود دارد؟

ویتامین ب در چه خوراکی هایی وجود دارد؟

🔵 ب کمپلکس چیست؟

 

مکمل ب کمپلکس یک فرآورده ساخته شده از ویتامین های گروه ب است، این ویتامین ها برای سلامت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و قابل اهمیت است.

ویتامین های گرو ب کمپلکس حاوی:

_ ویتامین B1 (تیامین): مواد مغذی را به انرژی تبدیل می‌کند و در متابولیسم بدن نقش مهمی دارد.

_ ویتامین B2 (ریبوفلاوین): خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در تبدیل غذا به انرژی موثر است.

_ ویتامین B3 (نیاسین): در ساخت و بازسازی DNA و سیگنال دهی سلولی موثر است.

_ ویتامین B5 (پانوتِنیک اسید): این ویتامین مانند انواع دیگر ویتامین های گروهB در تبدیل غذا به انرژی و تولید کلسترول و هورمون نقش مهمی دارد.

_ ویتامین B6 (پیریدوکسین): ویتامینB6 در تولید گلبول های قرمز خون، متابولیسم اسیدهای آمینه و ایجاد انتقال دهنده های عصبی موثر است.

_ ویتامین B7 (بیوتین): این ویتامین در تنظیم بیان ژن و متابولیسم، کربوهیدرات و چربی ضروری است.

_ ویتامین B9 (فولات): ویتامینB9 موثر است برای تشکیل گلبول های قرمز و سفید خون، تقسیم سلولی سالم، رشد سلول ها و متابولیسم اسیدهای آمینه.

_ ویتامین B12 (کوبالامین): ویتامینB12 یکی از موثر ترین و شناخته شده ترین ویتامین های گروه B است که در عملکرد های عصبی، رشد گلبول‌های قرمز و ساخت DNA نقش مهمی دارد.

                                                

ویتامین های گروه B از جهاتی با هم مشترک هستند و اثرات یکسانی دارند، اما هر کدام از این ویتامین ها دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که برای بدن ضروری است و هر کدام به تنهایی باید به اندازه کافی در بدن وجود داشته باشد.

 

🔵 ویتامین ب در چه خوراکی هایی وجود دارد؟

 

ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند، یعنی در بدن ذخیره نمی شوند، به همین خاطر باید رژیم غذایی را برای خود در نظر بگیریم که شامل ویتامینB باشد، زیرا ویتامینB در بدن وظایف مهمی بر عهده دارد و کمبود آن میتواند بیماری های خطرناکی ایجاد کند.

منابع غذایی حاوی ویتامین های گروه B عبارت اند از:

_ تیامین (B1): تخمه آفتابگردان، جوانه گندم

_ ریبوفلاوین (B2): گوشت های ارگانیک، قارچ، گوشت گاو

_ نیاسین (B3): گوشت مرغ، عدس، تن ماهی

_ پانتوتِنیک اسید (B5): جگر، ماهی،آووکادو، ماست

_ پیریدوکسین (B6): نخود، سیب زمینی، ماهی سالمون

_ بیوتین (B7): مخمر، تخم مرغ، پنیر، ماهی سالمون، جگر

_ فولات (B9): سبزیجات دارای برگ سبز، لوبیا، جگر، اسفناج، کلم

_ کوبالامین (B12): گوشت، تخم مرغ، غذاهای دریایی، لبنیات

 

                                                  

🔵 فواید ب کمپلکس؟

 

مکمل ب کمپلکس با وجود ویتامینB های موجود، یک مکمل غذایی مفید و موثر برای حفظ سلامت بدن محسوب میشود، که می تواند در تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت مغز، تولید انرژی، سلامت پوست، مو و ناخن، کاهش بیماری های قلبی عروقی و حتی تنظیم خلق و خو افراد تاثیر گذار باشد.

برای مثال:

_ ویتامین های B6 و B9 با حمایت از متابولیسم کربوهیدرات ها به افزایش سطح انرژی، تقویت شادابی و مبارزه با خستگی کمک می‌کنند.

_ ویتامین های B6 و B12 با تنظیم سطح کلسترول و هوموسیستئین(نشانگر بیماری های قلبی) به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

_ ویتامین B7 به متابولیسم پروتئین ها و چربی ها کمک میکند که برای سلامت پوست، مو و ناخن ضروری است.

                                   

_ ویتامین های گروه B به طور کلی برای حفظ سلامت سیستم عصبی بسیار قابل اهمیت هستند. ویتامینB، تولید میلین که یک محافظ در اطراف رشته های عصبی است را افزایش می‌دهد و به انتقال سیگنال های عصبی کمک می‌کند.

 

🔵 چه کسانی باید ب کمپلکس استفاده کنند؟

 

🔺در صورتی که ب کمپلکس عموماً در صورت کمبود ویتامین های B تجویز می‌شود، اما مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مکمل های ویتامینB ممکن است برای افرادی که کمبود این مواد مغذی را ندارند هم مفید باشد. اخیراً بعضی از تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامینB میتواند عملکرد شناختی شما را بهبود و روحیه شما را تقویت کند، زیرا سطح پایین بعضی از ویتامین های گروه B ، از جمله فولات، B6 و B12 با افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

 

🔺 بزرگسالان با افزایش سن، نیاز به مکمل های ویتامینB دارند، زیرا طبق آمار به دست آمده 10 تا 30 درصد افراد بالای 50 سال، زه دلیل اینکه اسید معده کافی تولید نمی‌کنند، نمی‌توانند ویتامین B12 جذب کنند، زیرا این افراد با کهولت سن اشتهای خود را به غذا از دست داده و به سختی می‌توانند از طریق رژیم غذایی مقدار مورد نیاز بدن به ویتامین B12 را دریافت کنند و جذب ویتامینB به تولید مقدار کافی اسید معده بستگی دارد.

 

🔺 گیاه خواران و افراد وگن نسبت به افراد با رژیم غذایی معمولی، بیشتر به مصرف مکمل های ب کمپلکس نیاز دارند، زیرا محصولات حیوانی یکی از منابع غنی ویتامینB هستند و این افراد با حذف گوشت، تخم مرغ، غذاهای دریایی و لبنیات از رژیم غذایی خود، باعث عدم دریافت ویتامینB کافی در بدن می‌شوند.گیاه خواران باید برای جلوگیری از خطر ابتلا به کمبود ویتامینB، از مکمل های رژیمی غذایی ب کمپلکس استفاده کنند.

 

🔵 علائم کمبود ویتامین ب در بدن؟

 

اگر چه می‌توان با رعایت رژیم غذایی سالم و متعادل از کمبود ویتامینB جلوگیری کرد، اما از آنجایی که هر یک از ویتامین های B نقش مهمی در بدن دارند، کمبود هر یک از آن‌ها می‌تواند علائمی خاص داشته باشد.

علائم زیر می‌تواند از نشانه های کمبود ویتامینB در بدن باشد:

_ گرفتگی عضلات شکم

_ پوسته شدن لب

_ خستگی و ضعف

_ کم خونی

_ آشفتگی

_ اسهال

_ حالت تهوع

_ تورم زبان

_ یبوست

_ جوش های زیر پوستی

_ بی حسی یا سوزش دست ها یا پاها

_ نوسانات خلقی

                                             

🔵 بهترین زمان مصرف ب کمپلکس؟

 

همانطور که میدانید ویتامینB موجب افزایش انرژی می‌شود و به بهبود عملکرد هر فرد کمک می‌کند،پس بهتر است مصرف ب کمپلکس را به اول روز(صبح) موکول کنید، تا در طول روز با انرژی و توان جسمی و ذهنی بالا، به روز مرگی های خود بپردازید و از بی خوابی و بد خوابی در هنگام شب جلوگیری کنید.

مکمل ب کمپلکس را در اولین وعده غذایی خود همراه با صبحانه مصرف کنید.

 

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.