سوزش ادرار را چگونه درمان كنیم؟

سوزش ادرار را چگونه درمان كنیم؟

🔸سوزش ادرار چیست؟

دیسوریا ( Dysuria) یا سوزش ادرار به معنی دردی است که در هنگام دفع ادرار در فرد به وجود آمده و قابل تحمل نمی باشد. درد سوزش ادرار در مجاری ادراری و نواحی اندام تناسلی احساس می شود. درد سوزش ادرار حسی مانند سوزش و گزیدگی است که گاها شدید و در بعضی مواقع خفیف است. هنگامی که سوزش ادرار بروز می کند، فرد دائماً احساس ادرار دارد، که نمی تواند دفع کند یا خیلی کم و با درد و سوزش ادرار می کند. سوزش ادرار به دلایل مختلفی در افراد به وجود می آید که حتی در مواردی دلیل آن قابل تشخیص نیست. سوزش ادرار قابل درمان است زیرا در اکثر مواقع دلیل آن قابل تشخیص است. به صورت کلی اگر مثانه یا بخش های مجاور آن دچار مشکل شود، سوزش ادرار (Dysuria) ایجاد می شود. سوزش ادرار در بانوان و آقایان به وجود می آید، در بانوان در همه سنین شایع است اما در آقایان بیشتر در سنین بالا گزارش شده است. عفونت مجاری ادراری (UTI) یکی از دلایل مهم سوزش ادرار است.

                                    

🔸 علت سوزش ادرار چیست؟

دلایل مختلفی از جمله بیماری ها، تحریکات دستگاه تناسلی ، عفونت های ادراری ، عارضه های عصب شناختی ، ضایعه های خارجی روی دستگاه تناسلی و عوامل هورمونی می تواند باعث ایجاد سوزش ادرار در افراد شود. برای مثال فرآورده های تحریک کننده یا حساسیت زا مانند صابون ، عطر یا محصولات مراقبت شخصی، ابتلا به عارضه هایی مانند دیابت و سرطان های مجاری ادراری ، درد مربوط به زخم های دستگاه تناسلی که بر اثر ریختن ادرار به روی آن به وجود می آید ، فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری و سوارکاری ، عامل های هورمونی مثل عوارض یائستگی یا خشکی واژن، تنگی مجاری ادراری و انجام اعمال مربوط به مجاری ادراری مثل ابزارهای اورولوژی برای آزمایش.

                                       

🔸 سوزش ادرار نشان دهنده چه بیماری است؟

وجود بعضی از بیماری‌ها می‌تواند سوزش ادرار را به وجود آورد یا برعکس بیماری‌هایی وجود دارد که سوزش ادرار یکی از عوارض و علائم آن است. بیماری‌های زیر با سوزش ادرار همراه هستند:

_ عفونت کلیه
_ سنگ مثانه
_ التهاب مثانه
_ سنگ کلیه
_ پروستات
_ بیماری‌های مقاربتی
_ عفونت دستگاه ادراری (UTI)
_ عفونت مخمری واژن

                                           


همچنین مصرف کم آب در اکثر مواقع در بدن واکنش‌های شدیدی به وجود می‌آورد که یکی از آنها سوزش ادرار است. مثلاً در نارسایی کلیه اگر آب و اندازه کافی به بدن نرسد،این بیماری را تشدید کرده و باعث سوزش ادرار شدید در فرد می‌شود که به شدت غیر قابل تحمل بوده و دردناک است.



🔸 سوزش ادرار را چگونه درمان کنیم؟

سوزش ادرار یک درد غیر قابل تحمل است که همه به دنبال درمان فوری آن هستند. قبل از تشخیص دلیل اصلی سوزش ادرار، در خانه می‌توان با مصرف زیاد مایعات به بهبود درد دفع ادرار کمک کرد. هر شخص به طور معمول باید حداقل روزانه ۸ لیوان آب مصرف کند. رژیم غذایی نیز می‌تواند در این مسئله تاثیرگذار، مثلاً اجتناب از مصرف غذاهای تحریک کننده مانند فلفل قرمز،به بهبود سوزش ادرار کمک می‌کند. همچنین رعایت اصول اولیه بهداشتی و نظافت امری مهم در سوزش ادرار است،برای مثال مهم است که بعد از رابطه جنسی حتماً طرفین ادرار کنند تا از بروز عفونت و سوزش ادرار جلوگیری کنند. عوض کردن لباس زیر به صورت روزانه از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند، زیرا رطوبت در لباس زیر باعث افزایش رشد باکتری‌های عفونی می‌شود.

اگر در صورت ابتلا به عفونت دچار سوزش ادرار شده‌اید،می‌توانید از داروخانه به صورت otc آنتی بیوتیک تهیه کرده و در خانه مصرف کنید. مانند آزیترومایسین، داکسی سایکلین و مترونیدازول. یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از سوزش ادرار تخلیه مثانه به محض نیاز به ادرار است، زیرا نگه داشتن ادرار باعث بروز عفونت و سوزش‌های ادراری می‌شود. همچنین پوشیدن لباس‌های تنگ باعث تحریک اندام تناسلی شده و عوارضی همچون سوزش ادرار را به دنبال دارد.

رعایت اصول ذکر شده بالا برای خانم‌ها و آقایان یکسان بوده و از سوزش ادرار و عفونت ادراری جلوگیری می‌کند. کمپرس آب،سرکه سیب و جوش شیرین می‌تواند به بهبود درد سوزش ادرار کمک کند. در صورتی که همزمان با سوزش ادرار خون در ادرار مشاهده کردید یا حتی در زمان عادت ماهانه دچار سوزش ادرار شده‌اید، بهتر است حتماً به پزشک مراجعه کرده و علت آن را جویا شوید. یکی دیگر از عوامل خطرناک سوزش ادرار، در زمان بارداری است، که می‌تواند دلیل مهمی داشته باشد که باید از آن جلوگیری شود.

 

درمان سوزش ادرار در طب سنتی:

سوزش ادرار اختلالی است که می‌تواند به علت‌های مختلفی ایجاد شود و مهم‌ترین علت آن التهاب مجاری ادراری  عفونت ادراری می‌باشد. درد و سوزشی که هنگام دفع ادرار ایجاد می‌شود به شدت ناخوشایند است و تحمل آن ممکن است غیر قابل تحمل باشد. درد سوزش ادرار در ناحیه اطراف دستگاه تناسلی یشتر احساس می‌شود. 
چند نکته درباره درمان سنتی سوزش ادرار: 

_ ویتامینc به سلامت دستگاه ادراری کمک می‌کند و  ویتامینc باعث اسیدی‌تر شدن ادرار می‌شود و باکتری‌ها را از بین می‌برد. مرکباتی مانند کیوی و پرتقال حاوی ویتامین سی هستند. می‌توانید از مواد غذایی حاوی ویتامین c در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنید. 
_ رژیم غذایی خود را تغییر دهید،برخی از مواد غذایی سبب تحریک مثانه می‌شوند. از مصرف الکل،کافئین،غذاهای تند،نوشیدنی‌های گازدار و شیرین کننده‌های مصنوعی بپرهیزید و مواد غذایی بهتری را جایگزین کنید. 
_ نشستن در آب گرم می‌تواند سوزش را کاهش دهد،آب گرم و حرارت می‌تواند میکروب‌ها را از بین برده و سبب التیام و بهبود خارش و سوزش شود. 
_ در هند و هنگام وزش ادرار مصرف فراوان آب می‌تواند تاثیر بسزایی بر روی شدت سوزش و درد سوزش ادرار ایجاد کند. به شدت آب بنوشید
_ از محصولات بهداشتی بدون عطر استفاده کنید محصولاتی که باعث تحریک مثانه نمی‌شوند و حساسیت زا نیستند.

 


 

 

       داروخانه آنلاین تی دارو رشت 

اینستاگرام تی دارو tdaroo.pharmacy

شماره تماس تی دارو 01332135001

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.